PRODUS ALIMENTAR DIN CIUPERCI ŞI PROCEDEU DE OBŢINERE A ACESTUIA

Price not visible for this package

Interest:

Assignment

Publication info:

No.: RO121169

Date: 30.01.2007

Inventor(s):

BARTHA IOSIF [RO]

Applicant(s):
BARTHA IOSIF [RO]
Classification:
International patent classification (IPC):
A23L1/28

Cooperative patent classification (CPC):
Application info:
No.: RO20020001514
Date: 29.11.2002
Priority number(s):
RO20020001514 29.11.2002
Description:

Invenţia se referă la un produs alimentar, pe bază de ciuperci, legume şi cereale, şi la procedeul de obţinere a acestuia. Produsul alimentar, conform invenţiei, se prezintă sub formă de pastă tartinabilă, cu granulaţia variind de la 12 mium până la bucăţi de 10 mm/10 mm, de culoarevariind de la alb, galben-portocaliu, până la maro închis, cu gust de ciuperci, cu un conţinut de proteine de 4...13,9%, lipide 0,1...18%, glucide 6...34% şi umiditate de 62...75%. Procedeul conform invenţiei constă în aceea că ciupercile şi legumele se spală, se opăresc timp de 1...5 min, cu apă acidulată, se mărunţesc, se amestecă, se călesc timp de 1...15 min, se răceşte compoziţia obţinută, care se amestecă cu cerealeşi ulei, apoi se mărunţeşte la granulaţia dorită, timp de 30 s...30 min, după care se ambalează, şi produsul ambalat se tratează termic, lao temperatura cuprinsă în intervalul 65...121°C, timp de 20...80 min.