PRODUS ALIMENTAR DIN CIUPERCI ŞI PROCEDEU DE OBŢINERE A ACESTUIA
Price not visible for this package
Assignment
No.: RO121169
Date: 30.01.2007
BARTHA IOSIF [RO]
Description:
Invenţia se referă la un produs alimentar, pe bază de ciuperci, legume şi cereale, şi la procedeul de obţinere a acestuia. Produsul alimentar, conform invenţiei, se prezintă sub formă de pastă tartinabilă, cu granulaţia variind de la 12 mium până la bucăţi de 10 mm/10 mm, de culoarevariind de la alb, galben-portocaliu, până la maro închis, cu gust de ciuperci, cu un conţinut de proteine de 4...13,9%, lipide 0,1...18%, glucide 6...34% şi umiditate de 62...75%. Procedeul conform invenţiei constă în aceea că ciupercile şi legumele se spală, se opăresc timp de 1...5 min, cu apă acidulată, se mărunţesc, se amestecă, se călesc timp de 1...15 min, se răceşte compoziţia obţinută, care se amestecă cu cerealeşi ulei, apoi se mărunţeşte la granulaţia dorită, timp de 30 s...30 min, după care se ambalează, şi produsul ambalat se tratează termic, lao temperatura cuprinsă în intervalul 65...121°C, timp de 20...80 min.