BĂUTURĂ NEALCOOLICĂ PROBIOTICĂ FERMENTATĂ DIN SORG GERMINAT ŞI PROCEDEUL DE OBŢINERE A ACESTEIA

Price not visible for this package

Interest:

Assignment

Publication info:

No.: RO135696

Date: 30.05.2022

Inventor(s):

ISTRATI DANIELA IONELA [RO]

VIZIREANU CAMELIA [RO]

FURDUI BIANCA [RO]

CONSTANTIN OANA EMILIA [RO]

BURUIANĂ CRISTIAN-TEODOR [RO]

MIŞU DAN COSMIN [RO]

BLAGA GIORGIANA-VALENTINA [RO]

DINICĂ RODICA-MIHAELA [RO]

Applicant(s):
UNIV DUNAREA DE JOS DIN GALATI [RO]
Classification:
International patent classification (IPC):
A23L7/10

Cooperative patent classification (CPC):
Application info:
No.: RO20200000765
Date: 23.11.2020
Priority number(s):
RO20200000765 23.11.2020
BOPI:
Description:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unei compoziţii de băutură nealcoolică probiotică fermentată din sorg germinat destinată consumului pentru toate categorile de consumatori, inclusiv persoane care suferă de disbacterioze sau intoleranţă la gluten. Procedeul, conform invenţiei, constă în etapele de germinare a seminţelor de sorg, uscare şi măcinarea acestora, pregătire a mustului constituit din făină de sorg germinat şi apă în raport 1:10, omogenizare, hidratare la temperatura de 50°C, timp de 15...20 min, plămădire/zaharificare la temperatura de 60...65°C, timp de 2 h, filtrare grosieră, pasteurizare la temperatura de 90°C timp de 30 min cu răcire la temperatura de 30°C, inoculare cu microorganisme probiotice (Saccharomyces boullardii şi Lactobacillus casei), fermentare, îndulcire/aromatizare, omogenizare, răcire şi depozitare la temperatura de 2...4°C, produsul de tip băutură nealcoolică având un conţinut de 3,5...5,5 g/100 ml glucide, 3...3,5 g/100 ml proteine, fibreşi pH 5...5,2.