PRODUSE DIN CARNE CU CARACTERISTICI NUTRIŢIONALE ÎMBUNĂTĂŢITE ŞI PROCEDEUL LOR DE REALIZARE
Price not visible for this package
Assignment
No.: RO135427
Date: 28.01.2022
BOICEAN CORNEL [RO]
Description:
Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unor produse din carne având caracteristici nutriţionale îmbunătăţite. Procedeul, conform invenţiei, constă în prelucrarea cărnii prin tehnologii specifice pentru obţinerea de preparate din carne prin adăugarea directă în carnea nesărată mărunţită sau prin injectarea sub formă de soluţie de sărare apoasă în bucăţi de carne nesărată a unei compoziţii de sărare care conţine în plus faţă de nitriţi şi clorură de sodiu, 0,05...0,06% Vitamina C, 0,01...0,07% vitamina E, 0,10...0,60% glucoză şi 0,1...1,5% calciu gluconic raportat la greutatea cărnii nesărate, care substituie 10...50% clorura de sodiu din compoziţia de sărare, urmată de păstrarea în spaţiu climatizat pentru maturare, umplerea în membrane sau forme specifice, legarea-clipsarea şi tratamentul termic specific sortimentului dorit, urmat de răcire şi depozitare la temperatura de 2...5°C sau 10...12°C în funcţie de sortiment, rezultând produse din carne dietetice cu grad ridicat de conservabilitate, având un conţinut redus de sare cu 10...50%, raport echilibrat calciu: fosfor de 2:1...1:2, conţinut îmbogăţit de calciu până la o valoare medie de 0,7% şi reduceri de 80...85% de nitrozoamine în urma tratamentului termic pentru consum.