VERGELE ÎNVELITE PENTRU BRAZARE, ŞI PROCEDEU DE REALIZARE

Price not visible for this package

Interest:

Assignment

Publication info:

No.: RO132041

Date: 28.07.2017

Inventor(s):

BINCHICIU EMILIA [RO]

VOICULESCU IONELIA [RO]

GEANTĂ VICTOR [RO]

BINCHICIU AURELIA [RO]

ŞTEFĂNOIU RADU [RO]

TIHANOV-TĂNĂSACHE DANIEL [RO]

BINCHICIU HORIA [RO]

Applicant(s):
SUDOTIM AS S R L [RO]
Classification:
International patent classification (IPC):
B23K35/20

Cooperative patent classification (CPC):
B23K3/022 (RO); B23K35/362 (RO); B23K35/404 (RO)
Application info:
No.: RO20160000032
Date: 18.01.2016
Priority number(s):
RO20160000032 18.01.2016
Related patents:
RO132041
BOPI:
Description:

Invenţia se referă la vergele învelite, utilizate pentru brazarea cu flacără oxi-gaz, care permite depunerea simultană, dintr-o singură trecere, a câte două straturi, primul cu rol de activare chimică, denumit strat "tampon", şi un al doilea strat de umplere a rostului, având un interval de topire decalat faţă de primul cu aproximativ 50°C, care conţine un amestec optimizat al elementelor de aliere, vergelele rezultate având un cost de producţie scăzut, prin reducerea consumului elementelor chimice deficitare şi scumpe. Vergelele conform invenţiei sunt constituite dintr-un miez solid din aliaje de tipul vergelelor nude, pe care sunt depuse, prin extruziune coaxială, învelişuri compozite, alcătuite din 60...65% fluxuri dezoxidante, din 15...20% plastifianţi în amestec cu lianţi, şi 10...15% nanopulberi metalice din aliaje de tip: 50%Cu - 40%Sn - 8%P - 2%Si; 50%Cu - 45%Sn - 5%Si; 50%Cu - 47%Sn - 3%P - Cu - Zn - Sn - Ag cu conţinut limitat al elementelor reziduale, care permit îmbunătăţirea aderenţei, asigurarea umectării, a dezoxidării suprafeţelor, şi creşterea caracteristicilor de rezistenţă la rupere. Procedeul conform invenţiei are următoarele etape: îndreptare, spălare şi controlul fizico-chimic al vergelelor nude, control granulometric al pulberilor constituenţilor, şi dozarea reţetei masei de învelire, realizarea materialului compozit prin omogenizarea umedă a componenţilor la temperaturi cuprinse în intervalul 45...65°C, în funcţie de tipul produsului şi obţinerea vergelelor învelite prin extrudare la cald.