ADITIV PENTRU STABILIZAREA BĂUTURILOR EMULSII DE OLEOZOMI, PROCEDEU DE OBŢINERE ŞI PROCEDEU DE UTILIZARE
Price not visible for this package
Assignment
No.: RO135800
Date: 30.06.2022
OANCEA FLORIN [RO]
CONSTANTINESCU-ARUXANDEI DIANA [RO]
DIMITRIU LUMINIŢA [RO]
DEŞLIU-AVRAM MĂLINA [RO]
Description:
Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unei compoziţii de aditiv pentru stabilizarea unor băuturi de tip emulsii de oleozomi şi la un procedeu de utilizare a acesteia în industria băuturilor alimentare pe bază de plante. Procedeul, conform invenţiei, cuprinde etapele : extracţie, purificare şi uscare a pectinei cu grad înalt de metoxilare din material vegetal de tip: pulpă de gutui, mere, pere, cătină, zmeură sau afine din care s-a extras sucul sau borhot de sfeclă de zahăr, extracţia acizilor hidroxicinamici din frunze de gutui, uscarea extractului şi reluarea acizilor hidroxicinamici în glicerină, adăugarea pectinei înalt metoxilate cu omogenizare, din care rezultă o compoziţie care prezintă o activitate antioxidantă de captare a radicalului DPPH, 2,2-difenil-1-picrililhidrazil, de minimum 1,5 mg echivalent Trolox per g de compoziţie. Procedeul de utilizare constă în dozarea a 1,5...2 g compoziţie de aditiv, conform invenţiei, la 97,5...100 g băutură de tip emulsie de oleozomi, suc de cătină sau lapte de alune de pădure şi omogenizarea prin ultrasonare, timp de 25...30 s la 20 kHz, cu o putere de 400 W.