TEHNOLOGIE DE PĂSTRARE ÎN ATMOSFERĂ MODIFICATĂ A FRUCTELOR ECOLOGICE
Price not visible for this package
Assignment
No.: RO135792
Date: 30.06.2022
STAN ANDREEA [RO]
BĂDULESCU LILIANA-AURELIA [RO]
FRÎNCU MIHAI [RO]
ION VIOLETA ALEXANDRA [RO]
Description:
Invenţia se referă la o metodă de păstrare în atmosferă modificată a fructelor provenite din culturi ecologice. Metoda conform invenţiei constă în recoltarea manuală pe vreme uscată a fructelor ecologice direct în lădiţe, răcirea acestora timp de minim 2 ore, cântărirea fructelor, încărcarea lor în lădiţe şi transportarea lor către depozit cu vehicule izoterme la temperaturi cuprinse între 10...12°C în cel mult 24 ore de la recoltare, descărcarea, sortarea şi trecerea fructelor în caserole dreptunghiulare biodegradabile cu volumul de 1000 ml şi capac rabatabil, umplute până la un volum de maxim 85...90% pentru evitarea presării fructelor, aşezarea caserolelor în lădiţe suport şi stivuirea acestora în depozitul frigorific cu asigurarea unui spaţiu de circulaţie a aerului de minim 5 cm între rânduri, coloane, podea şi pereţi, menţinerea în depozitul frigorific a unei umidităţi relative de 85...100% şi a unei temperaturi de 1...4°C pe toată perioada depozitării prin cicluri automate de măsurare, cu abateri de 5% pentru umiditatea relativă şi 0,5°C pentru temperatură şi pentru atingerea unei atmosfere modificate în interiorul ambalajului de 15...20% O2 şi 4...10% CO2 astfel încât fructele să-şi păstreze caracteristicile calitative cât mai apropiate de a fructelor proaspete pentru o perioadă de minimum 40 zile.