VAFE AGLUTENICE ŞI FUNCŢIONALE ŞI PROCEDEU DE OBŢINERE A ACESTORA
Price not visible for this package
Assignment
No.: RO137576
Date: 30.08.2023
DABIJA ADRIANA [RO]
CHETRARIU ANCUŢA [RO]
Description:
Invenţia se referă nişte vafe aglutenice şi funcţionale şi la un procedeu de obţinere a acestora. Vafele conform invenţiei au o compoziţie formată din următoarele cantităţi de materii prime necesare pentru obţinerea a 100 kg de produs finit: 75 kg făină de năut, 25 kg pastă de leurdă, 10 kg făină de borhot de malţ, 5 kg seminţe de in auriu, 5 kg seminţe de cânepă, 1 kg bicarbonat de sodiu, 1,5 kg sare şi o cantitate de apă necesară pentru obţinerea unui aluat fluid cu o umiditate cuprinsă între 65...70%. Procedeul de obţinere conform invenţiei constă în recepţia cantitativă şi calitativă a materiilor prime şi auxiliare conform reţetei de fabricaţie, urmată de prepararea aluatului prin introducerea într-un malaxor a unei cantităţi de 50% din cantitatea de apă în care se dizolvă sarea şi bicarbonatul de sodiu, se amestecă 5 minute, se adaugă 60% din făina de năut amestecându-se 10 minute, se adaugă şi restul de 40% din făina de năut, pasta de leurdă, făina de borhot de malţ, seminţele de in auriu şi seminţele de cânepă, amestecându-se 15 minute cu malaxorul ermetic închis, iar aluatul fluid rezultat se filtrează pentru îndepărtarea eventualelor aglomerări, se toarnă în alveolele matriţelor cuptorului electric pentru coacere, se coace la 290°C timp de 3...4 minute, până la o umiditate cuprinsă între 2...3%, urmată de răcirea şi ambalarea produsului finit, vafele rezultate având unconţinut de 49,72% carbohidraţi, 21,37% proteine, 10,02% lipide, 11,64% fibre şi o valoare energetică de 375 kcal/100 g produs, respectiv 1579 kj/100 g produs.